Tulosta

Tsa Lung – jooga: ulkoinen, sisäinen ja salainen harjoitus

Alkaa:
4. toukokuu 2024
Loppuu:
5. toukokuu 2024
Koodi:
Hinta:
100,00 EUR
Paikka:
Helsinki, Joogakoulu Shanti
Taso:
Kaikki

Kuvaus

Tsa Lung – jooga: ulkoinen, sisäinen ja salainen harjoitus

 

Tsa Lung on muinaisten tiibetiläisten joogaharjoitusten kokonaisuus. Harjoitukset tuovat tasapainoa ja harmoniaa fyysiseen kehoomme, energiaamme ja mieleemme. Tiibetiksi ”tsa” tarkoittaa kanavia ja ”lung” tuulta eli energiaa. Harjoitusten tarkoitus on avata hienovaraisia kanavia ja tukea energiatuulten tervettä virtausta jotta  voimme nauttia hyvästä terveydestä ja vahvistaa yhteyttä hiljaiseen, tasapainoiseen mielentilaan Tsa Lung on tehokas tapa kehittää kehon ja mielen yhteyttä ja syventää meditaatiota. Kurssilla tehtävät Tsa Lung - harjoitukset ovat muodoltaan yksinkertaisia  ja helposti omaksuttavia.

 

Tsa Lung -harjoittelussa on kolme tasoa: ulkoinen, sisäinen ja salainen. Ulkoinen Tsa Lung toimii ensisijaisesti fyysisellä tasolla käyttäen yksinkertaisia liikkeitä ja hengitysharjoituksia tasapainottamaan kehomme energiaa. Sisäisen Tsa Lungin harjoitus toimii hienovaraisen hengityksen ja energian tasolla, sisältäen vähemmän ulkoista liikettä. Salaisessa Tsa Lungissa käytetään visualisointia mielen harmonian vahvistamiseksi. Kaikki Tsa Lung –harjoituksen tasot yhdistävät ja tasapainottavat viittä elementtiä: maa, vesi, tuli, tuuli ja avaruus.

 

Harjoitukset tulevat bön-buddhalaisesta perinteestä yli 1000 vuoden takaa. Ne täydentävät kauniisti kaikkia meditaatioharjoituksia, erityisesti Dzogcheniä ja tarjoavat meille mahdollisuuden tunnistaa oma viisausluontomme, josta käsin voimme olla hyödyksi sekä itsellemme että toisille.

 

Kenelle?
Kurssi on avoin kaikille. Toivotamme tervetulleeksi sekä harjoituksiin ensi kertaa tutustuvat että ne jotka ovat jo harjoittaneet Tsa Lungia aikaisemmin ja haluavat syventää omaa ymmärrystään Tsa Lung- harjoitusten kokonaisuudesta. Kurssi painottuu meditaatioon ja hengitysharjoituksiin, liikeosiot ovat helposti omaksuttavia. Harjoitukset tehdään lattialla tai tuolilla istuen. Kurssilla tehtävät hengitysharjoitukset eivät kuitenkaan välttämättä sovi raskaana oleville tai henkilöille, joilla on vakavia mielenterveysongelmia tai sairauksia aktiivisessa vaiheessa. Mikäli terveyteen tai harjoitusten soveltuvuuteen liittyvät asiat askarruttavat sinua, suosittelemme keskustelemaan asiasta kurssin ohjaajan kanssa.

 

Ohjaaja
Anna-Kaisa Hirvanen on opiskellut ja harjoittanut tiibetiläisen joogan (Tsa Lung Trul Khor) harjoituksia aktiivisesti yli 15 vuoden ajan mm.Tenzin Wangyal Rinpochen ja Alejandro Chaoulin johdolla Euroopassa. Hän on syventynyt Bön-perinteen opiskeluun ja harjoittamiseen 1,5 vuoden ajan Lishu-Instituutissa, Intiassa ja käynyt The 3 Doors Academyn 2,5-vuotisen meditaatiokoulutuksen Yhdysvalloissa. Anna-Kaisa on toiminut Tsa Lung Trul Khor - harjoitusten ohjaajana Ligmincha Finlandin kautta vuodesta 2012 lähtien.

 

Aika: la 4.5. klo 11-17 ja su 5.5. klo 10:30-15:30  (sisältäen tauot)

Paikka: Joogakoulu Shanti, Runeberginkatu 43, Helsinki

Hinta: 100€/75€ (alennettu hinta työttömät, opiskelijat, vähävaraiset ja Ligmincha Finland ry:n jäsenet) Jos taloutesi on tiukalla, voit kirjoittaa kurssin ohjaajalle ja kysyä muista maksujärjestelyistä.

 

Varaa paikkasi ja ilmoittaudu:


Osta tuote Holvi verkkohaupassamme

holvi.com/shop/ligmincha-fi

 

Alennetun kurssimaksun saat maksamalla jäsenmaksun (20€) verkkokaupassamme.

 

Teknisissä ongelmissa voit ottaa yhteyttä osoitteeseen ligmincha.fi@gmail.com

 

Yöpyminen Joogakoululla halutessasi voit olla yön yli Joogakoulu Shantissa, 20€/yö/hlö. Yöpyminen tapahtuu kurssitilassa, omat lakanat mukaan. Käytössä yhteinen keittiö ja wc/suihkutilat. Varaukset voit lähettää suoraan ohjaajalle: anna-kaisa@elonvoimaa.fi

 

Lisätietoja kurssista ohjaajalta:
Anna-Kaisa Hirvanen
anna-kaisa@elonvoimaa.fi

 

Kirjallisuutta liittyen kurssin sisältöön:
-Tenzin Wangyal Rinpochen kirja Tsa Lung - harjoituksesta Herätä Pyhä Ruumiisi (suom.) (englanniksi Awakening the sacred body), löytyy esim. verkkokirjakaupoista tai Biokustannuksen kirjakaupasta sekä useista kirjastoista

 

Harjoitukset ja niiden terveysvaikutukset:

http://www.ligmincha.fi/…/harjoitukset-ja-niiden…

 

Artikkelit:
- Tiibetin sininen valo, Ananda lehti 3/2016
- Avaa sydänmielesi. Suomen Joogalehti 2/2016
- Maaginen pyörä pyörii länteen - tiibetiläinen jooga. Ananda lehti 4/2008
- Parantava jooga. Voi Hyvin lehti 5/2009

 

Sydämellisesti tervetuloa!
Ligmincha Finland ry

www.ligmincha.fi
www.ligmincha.org

 


Varaa kurssi: Tsa Lung – jooga: ulkoinen, sisäinen ja salainen harjoitus

Varaus ei mahdollista.

Kategoria

Kaikki kurssit